Ako na sacharidy

19,90 38,90 

  • Autor: Martin Chudý, Mária Štefinová
  • Rozsah: 220 strán
  • Formát: A4
  • Farebná tlač
  • E-kniha: ePub, Mobi, PDF
Katalógové číslo: 978-80-89861-46-0 Kategória: Značky: , , , , , , , , , , Product ID: 2431

Popis

NAJKOMPLEXNEJŠÍ NÁVOD PRE VÝBER A PRÍPRAVU SACHARIDOV

+ 21 VÝŽIVNÝCH SACHARIDOVÝCH RECEPTOV

a 10 VÝŽIVNÝCH DEZERTOV

A k tomu všetkému získate ZDARMA e-knihy „Výživné sacharidové recepty“ a „Sladké bez hriechu“ a 5 bonusových VIDEO návodov.

  • 5 krokov ako vyberať „sacharidy“ na váš tanier
  • Ktoré sacharidové potraviny sú najvýživnejšie a ktorým by ste sa mali vyhýbať
  • TOP 20 lokálnych a TOP 10 dovezených sacharidových potravín
  • Ako kombinovať sacharidové potraviny
  • Kto, kedy a koľko sacharidov môže konzumovať
  • Ako správne pripraviť zeleninu, ovocie, obilniny, strukoviny a hľuzy, aby ste z nich eliminovali škodlivé antinutrienty
  • Ako namáčať, klíčiť a fermentovať sacharidové potraviny
  • Ako si pripraviť tradičný celozrnný chlieb z kvásku
  • Ktoré potraviny obsahujú najviac pesticídov a ako sa ich zbaviť
  • Ako je to s glykemickým indexom a náložou
  • Ako si pripraviť domáci kečup, džem, presnidávku alebo čalamádu
  • Prečo by ste už nikdy nemali konzumovať kôrku z chleba

V knihe tiež nájdete odporúčané značky výrobcov a predajcov, aký kuchynský riad by ste mali používať a aký vyhodiť z vašej kuchyne a mnoho ďalšieho…

V KAPITOLE SLADKÉ BEZ HRIECHU SA NAUČÍTE:

  •  7 krokov pre prípravu výživných dezertov
  •  Ktorých 5 „potravín“ by ste už nikdy nemali použiť pri príprave dezertov
  •  Ktorých 13 potravín by mali vaše dezerty obsahovať
  •  Pripraviť úžasný domáci tvaroh, džem a presnidávku (pyré)

PLUS TOP 10 SUPER SUROVÍN Z NAŠEJ KUCHYNE, KTORÉ POUŽÍVAME PRE PRÍPRAVU DEZERTOV

Naše sacharidové recepty majú 3 hlavné črty.

Čerstvé a lokálne potraviny

Keďže si veľmi zakladáme na čerstvosti a tradičnom pestovaní potravín a radi podporujeme miestnych a poctivých farmárov, v našich receptoch nenájdete banány, tropické „čerstvé“ ovocie, alebo niektoré druhy zeleniny. Naopak v nich nájdete celé obilniny, strukoviny, hľuzy a lokálne ovocie a zeleninu.

50 a viac % sacharidov

Keďže sú naše recepty sacharidové, hlavná makroživina v nich sú sacharidy, ktoré predstavujú minimálne 50 % z celkovej energie. Avšak dôležitejšie než percentá sú prijaté gramy jednotlivých makroživín, ktoré v prípade sacharidov nepresahujú 125 g na porciu a vo väčšine našich receptov nepresahujú 100 g na porciu.

Bez mäsa

V našich receptoch nenájdete mäso (ani rybacie), čím sme chceli vyhovieť aj lakto-ovo vegetariánom. Napriek tomu obhajujeme konzumáciu orgánov a mäsa z niektorých rýb, morských plodov, divoko žijúcich a tradične chovaných a dostatočne dlho žijúcich zvierat. Pretože ich orgány a mäso, ak sú správne pripravené, patria medzi najvýživnejšie potraviny na planéte. A to či sa to niekomu páči, alebo nie.

Naše dezerty sa pýšia 3 hlavnými výhodami:

TOP POTRAVINY BEZ CHÉMIE

V našich dezertoch nájdete len TOP suroviny, väčšinou lokálne a farmárske. A žiadne margaríny, stužené tuky, lacné cukry, stužovače, práškové zmesi, ani pšeničnú či inú bielu rafinovanú múku.

ZDRAVÉ TUKY A MINIMUM CUKROV

Pri ich výrobe používame farmárske maslo, smotanu, domáce vajcia, mascarpone, kakaové maslo, kokosový tuk, orechy či semiačka. Čiže potraviny plné zdravých nasýtených a nenasýtených tukov s minimom omega-6 tukov. Sladíme kokosovým alebo nerafinovaným cukrom, medom, sušeným a čerstvým ovocím. Žiadny lacný biely cukor a fruktózový sirup v našich dezertoch nenájdete.

PRIPRAVENÉ PRI NÍZKYCH TEPLOTÁCH

Pri pečení nad 150°C vzniká AKRYLAMID – rakovinotvorná a neurotoxická látka, a desiatky ďalších podobných látok. Jej vznik charakterizuje hnedá farba na povrchu koláčov. Preto preferujeme nepečené dezerty, alebo tie, ktoré sú pečené pri nižších teplotách. S radosťou sme vám niektoré z nich zhrnuli do našej knihy.

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Variant

,

Autor

,

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Ako na sacharidy”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.